Ultrazvok nosečnosti

Ultrazvok nosečnosti je preiskava ki omogoča vpogled v fotografsko realistično tridimenzionalno sliko otroka v maternici. Ultrazvočne preiskave so pomembne že pred odločitvijo za nosečnost, ter tekom celotne nosečnosti za sledenje normalnega razvoja ploda.

Izvajamo vse vrste ultrazvočnih preiskav v nosečnosti, kot so ultrazvok za potrditev nosečnosti, zgodnjo morfologijo ploda, nuhalno svetlino z zgodnjo morfologijo ploda, morfologijo ploda, spremljanje plodove rasti, teže in lege, Dopplersko ultrazvočno preiskavo pretokov skozi popkovnične žile za oceno stanja ploda, ultrazvočno meritev dolžine materničnega vratu in 3D/4D ultrazvok ploda.


3D/4D ultrazvok ploda nam omogoča vpogled v fotografsko realistično tridimenzionalno sliko otroka v maternici, ob tem pa lahko sliko še dodatno obogatimo s spreminjanjem kota osvetlitve in pogleda na plod. Celotno preiskavo dokumentiramo kot posnetke ali video zapis. Najboljše posnetke ploda lahko naredimo med 12 in 30 tednom nosečnosti.

Kaj je 2D, 3D, 4D- ultrazvok?
2D je dvodimenzionalen, črno-bel ultrazvok. 3D predstavlja tridimenzionalno računalniško rekonstrukcijo slike, pri 4D je dodana še časovna komponenta in je videti, kako se plod v realnem času premika. Nosečnica dobi domov USB ključ s posnetki.