Lasersko zdravljenje urinske inkontinence

  • Lasersko zdravljenje uhajanja vode:

Urinska inkontinenca ali nenadzorovano uhajanje vode je neprijetna nadloga s katero se srečuje vedno večje število žensk in se dogaja v vseh življenjskih obdobjih.

Laserski poseg je enostavna, dolgoročna in neboleča rešitev tezav z urinsko inkontinenco. Naredimo vse kar lahko, da do težav ne pride, pogovarjajmo se, širimo znanje in informacije, polepšajmo svoja življenja in življenje drugih. Ko so težave tu, jih rešujmo učinkovito, jasno, brez sramu, brez trpljenja in strupenih stigem! Samo enkrat živimo tu in zdaj! Zvezdana Mlakar, igralka.

Poznamo več vrst urinske inkontinence, najpogostejša oblika je tako imenovana stresna urinska inkontinenca pri kateri gre za nehoteno uhajanje vode ob naporu, ki jo največkrat povzroča oslabelost mišic medeničnega dna, ki ob povečanem pritisku v trebušni votlini, denimo pri kašljanju, kihanju, smejanju, telovadbi, dvigovanju težjih predmetov povzročajo uhajanje vode.

Na kakšen način dosežemo izboljšanje?

Novejša metoda zdravljenja stresne urinske inkontinence je laserska terapija. Gre za minimalno invazivno metodo, pri kateri laserska svetloba s toplotnim učinkom povzroči krčenje kolagenskih vlaken v sprednji steni nožnice. Na ta način organom ki so bili prej povešeni in imeli slabšo elastičnost vrnemo prvotno anatomsko lego, povečamo elastičnost in moč in na ta način preprečimo težave z uhajanjem vode.

Kako poseg poteka?

Poseg traja približno pol ure, je povsem neinvaziven in neboleč, ter brez anestezije. Pacientka gre takoj po posegu domov, dva dni po posegu ne sme dvigovati težjih bremen in teden dni ne sme imeti spolnih odnosov. Poseg ponovimo po štirih do šestih tednih.


  • Lasersko pomlajevanje nožnice:

Pri laserskem pomlajevanju nožnice z laserjem spodbudimo tvorbo novega kvalitetnejšega kolagena, tkivo nožnice postane bolj čvrsto in elastično. Tkivo nožnice se okrepi, posledično se izboljša tudi spolni občutek.

Pomlajevanje nožnice z laserjem se izvaja v dveh tretmajih. Sam poseg  pomlajevanja traja približno pol ure in ker je poseg neboleč ni potrebna anestezija. Po laserski terapiji gre pacientka takoj domov, ter dva dni po posegu ne sme dvigovati težjih bremen, hkrati pa teden dni po posegu ne sme imeti spolnih odnosov. Drugo terapijo ponovimo po štirih do šestih tednih.