Masaža za nosečnice

Masaža za nosečnice

Nosečniške težave lahko premagate tudi z masažo, prav tako lahko z njo poskrbite za boljše počutje. Masažo se običajno priporoča po 12. tednu nosečnosti. Tudi v zadnjem trimesečju je le-ta dobrodošla. Običajno se ravno v tem obdobju pojavijo bolečine v križu, mišicah in sklepih.

Z masažo lahko bolečino omilimo, vendar je zelo pomembno, da nosečnica aktivno skrbi za svoje telo. Stabilizacijske vaje, dovolj tekočine in počitek bodo po mnenju Metke Fošnarič, masažne terapevtke, učinek masaže še okrepile in podaljšale.

Z masažo oz. limfno drenažo lahko v tem obdobju preprečimo oz. omilimo prekomerno zatekanje nog. Masaža je lahko nosečnici v veliko pomoč, da se lažje prilagodi naglim spremembam in se pripravi na porod. Ob redni masaži se bodoče mamice sprostijo, pomirijo, so manj utrujene in imajo več moči.

Masaža ublaži oz. odpravi bolečine v križu, izboljša krvni obtok, blaži zatekanje nog, preprečuje širjenje žil in nastanek strij. Večini nosečnic zelo prija masaža hrbta, saj je hrbtenica v času nosečnosti močno obremenjena, zato temu posvečamo posebno pozornost.

Masažo v našem zdravstvenem centru izvajamo na posebnem terapevtskem stolu. Metka Fošnarič, masažna terapevtka, se je dodatno izobraževala na področju masažnih tehnik limfne drenaže, refleksne masaže, masažnih tehnik v nosečnosti in poporodnega obdobja.

Meni, da je nenehno izobraževanje pogoj, da lahko verjameš v to kar delaš in da delo opravljaš profesionalno. Bistvo vsakega maserja je namreč, da se nosečnici v celoti posveti, se z njo pogovori in šele nato po skupnem pogovoru odloči kakšna terapija je zanjo najbolj primerna.

VPLIV MASAŽE NA NOSEČNOST IN POROD:

– poveča se fizična in psihična vzdržljivost, 
– izboljša telesno držo nosečnice,
– zmanjša bolečine v medeničnem obroču in ledvedem predelu hrbta,
– zmanjša napetosti v mišicah ter preprečuje krče v mečih,
– nosečnost je manj stresna,
– izboljšuje kakovost življenja in splošno počutje ter dviguje raven življenjske energije,kar posedično vpliva na lažji potek poroda,
– zmanjšuje pogostost pojavljanja tesnobe in depresije med nosečnostjo, ter poporodne depresije,
– preprečuje težave s prebavo,
– zmanjša nastajanje krčnih žil nosečnice,
– izboljšuje spanec nosečnice,
​- zmanjšuje glavobol,
– poveča mišično moč,
– zmanjšuje nastanek strij,
– zmanjšuje nastanek otekanja okončin,
– izboljša pretok krvi in limfe,
– izboljšuje splošno dobro počutje nosečnice,
– povečuje samopodobo in zaupanje vase.

Naročila za masaže sprejemamo na:
030 389 303
ali
02 745 01 43