Poporodna masaža

Poporodna masaža


Poporodna masaža je namenjena vsem mamicam v poporodnem obdobju. Učinki poporodne masaže so pospešena prekrvavitev, limfna drenaža, izboljšana čvrstost in elastičnost kože, pospešena presnova, ter odpravljena mišična napetost. Z masažo hrbta lajšamo napetost hrbtnih mišic in bolečine vzdolž hrbtenice, ki so posledica obremenjenosti v času nosečnosti.

masaža v v nosečnosti

Z masažo trebuha pospešimo krčenje maternice, masaža nog pa zmanjša občutek teže v spodnjih okončinah, pritiski na refleksne točke stopal in dlani pa po po mnenju Metke Fošnarič, masažne terapevtke dodatno pripomorejo k splošnemu dobremu počutju in čim prejšnji pridobitvi novih moči. Učinek masaže povečajo posebej za vas pripravljena eterična olja, ki dodatno blagodejno vplivajo na sproščenost mišic celotnega telesa, kar med drugim, posredno vpliva tudi na boljšo tvorbo mleka. 

Metka Fošnarič, masažna terapvetka, se je dodatno izobraževala na področju masažnih tehnik limfne drenaže, refleksne masaže, masažnih tehnik v nosečnosti in poporodnega obdobja. Meni, da so dodatna izobraževanja, nadgrajevanje sebe, ter tehnik s katerimi delaš, izrednega pomena. Predvsem pa, da moraš delo, ki ga opravljaš, opravljati s srcem.


Povsem običajno je, da se na telesu mamice, ki je pred kratkim povila novorojenčka nabere nekaj maščobe in da koža postane ohlapnejša. Na srečo v našem centru obstajajo različne metode za odpravljanje teh nezaželenih sprememb. Redustim je prva naprava s klinično potrjenimi rezultati pri zmanjševanju obsega telesa. Vela Smooth pa prva naprava z dokazanimi rezultati pri odpravi celulita.


Naročila za masaže sprejemamo na:
030 389 303
ali
02 745 01 43