Pogosto zastavljena vprašanja


Pogosta vprašanja

Kdaj je potreben ginekološki pregled ?
Prvi preventivni ginekološki pregled z odvzemom brisa materničnega vratu svetujemo spolno aktvinim dekletom po 20. letu starosti. Vsem dekletom, ki načrtujejo spolne odnose svetujemo pregled oz. posvet o primerni zaščiti že pred prvim spolnim odnosom. V primeru težav, pa je ginekološki pregled potreben ne glede na starost ali spolno aktivnost.


Jutranja tabletka – kaj je to?
Pomeni hormonsko kontracepcijo po nezaščitenem spolnem odnosu. V ta namen lahko zaužijete tablete NorLevo, Escapelle ali EllaOne, ki jih dobite v lekarni brez recepta. V poštev pridejo tudi ostale kontracepcijske tablete. Tablete je priporočljivo zaužiti čimprej po nezaščitenem spolnem odnosu, najkasneje v 72 urah, saj kasneje učinkovitost zdravila upada. Taka oblika zaščite ni primerna kot stalna oblika kontracepcije, ampak le kot izhod v sili.


Folna kislina – ali je potrebna?
Da, jemanje folne kisline do končanega 12. tedna nosečnosti bistveno zmanjša tveganje za razvojno nepravilnost nevralne cevi oz. tveganje za nepravilnost v razvoju hrbtenice in osrednjega živčevja ploda. Pripročena dnavna doza je 800 mikrogramov. Pri ženskah, ki so predhodno rodile otroka z razvojno nepravilnostjo hrbtenice in osrednjega živčevja ploda pa je priporočena višja dnevna doza.

Merjenje nuhalne svetline

Merjenje nuhalne svetline
Nifty- test
Zdravljenje uhajanja urina
Ultrazvok v nosečnosti
Ultrazvok za nosečnice
Ultrazvok nosečnosti
Ultrazvok endometrioze
Urinska inkontinenca
Ohlapna nožnica – zdravljenje
Pomlajevanje nožnice
Geneplanet
Endometrioza
3D/4D UZ
3D nosečnost
4D nosečnost
Nosečka
Nosečnost
Anticelulitni tretma
oblikovanje telesa