Akupuktura za nosečnice

Akupuktura je primerna, uspešna in učinkovita metoda za zdravljenje raznih težav v nosečnosti, saj nima stranskih učinkov. V prvih treh mesecih nosečnosti s pomočjo akupinkture lajšamo težave kot so močne slabosti z bruhanjem. 

Celotno nosečnost pa lajšamo motnje spanja, razne bolečine v področju hrbtenice, glavobole, migrene, sindrom karpalnega kanala, otekline, zgago in zaprtje.

Priprava na porod se prične v 36. tednu nosečnosti. Potrebno je opraviti 6 akupunktur in še dodatni 1-2 za stimulacijo popadkov, kadar nosečnost poteka čez termin. Izvaja se na željo porodnice. Stimulira se naravni potek poroda, ki se skrajša pri prvorodkah za dve do tri ure, saj dosežemo mehčanje in krajšanje materničnega vratu.

Poveča se koordinacija krčljivosti maternice in s tem se zmanjša potreba po umetnih popadkih. Dvigne se prag za bolečino in zmanjša se uporaba protibolečinskih sredstev med porodom. Po porodu pa se lahko zdravijo boleče, zastojne in vnete dojke in premajhna tvorba mleka, depresija po porodu in težave z uriniranjem.